PRODUCTS



HAKKIMIZDA

Fatsalı iş adamı Ali Eriş tarafından 1920 yılında kurulan Erişler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türkiye’ye adını ilk önce 1945 yılında tahıl ticaretiyle duyurdu. 1950’li yıllarda ikinci nesli temsil eden Ali Eriş ise fındık ihracatına başlayarak büyük başarılar kazandı. 1974 yılına gelindiğinde ise ilk un değirmeni yatırımını gerçekleştiren Eriş, un sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Yıllar boyu kaliteden ve hijyenden ödün vermeden üretim yapan Eriş, bugün Türkiye’nin lider un ihracatçılarından biridir. Ülke ekonomisi için her yıl artan oranda katma değer oluşturan firma, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 250 firması arasındaki yerini her yıl üst basamaklara taşımaktadır.

Türkiye’nin Ar–Ge Şampiyonları Listesinde

Kurulduğu günden bu yana her zaman yeniliğin peşinde koşan insana ve çevreye saygı duyan Eriş, güvenilir, sağlıklı ve kaliteli gıda ürünleriyle hizmet vermektedir. 2013 yılında açıklanan Türkiye’nin Ar-Ge Şampiyonları listesinde Eriş’in de yer alması, grubun gelişmeye ve kendini yenilemeye verdiği önemi göstermektedir. Gıda sektöründe çalışmanın bir “vicdan işi “olduğuna inanan Eriş, bünyesinde bulunan şirketlerdeki 600’ü aşkın çalışanıyla “kendi sofrasına girmeyen hiçbir ürünü tüketiciyle buluşturmama” ilkesiyle hareket etmektedir.

Eriş Un Kalitesi Tüketiciyle Buluştu

2014 yılında Eriş Un’u perakende sektörüyle tanıştıran Eriş, ihraç ettiği yüksek kalite standartlarına sahip unlarını Türk tüketicisinin de beğenisine sundu. Perakende un pazarının en büyük markalarından biri olmayı hedefleyerek yola çıkan Eriş Un, Çok Amaçlı, Baklavalık-Böreklik ve Tam Buğday un çeşitleriyle ve 1 kg, 2 kg, 4 kg, 5 kg, 8 kg, 10 kg, 25 kg ve 50 kg’lik ambalajlarıyla tüketicilerin her ihtiyacına uygun ürün alternatifleriyle pazardaki lider yerini aldı.

Gıda Güvenliği Üretimin Odak Noktasında Yer Alıyor

Eriş Un, sahip olduğu IFS Food Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve GİMDES tarafından verilen belge ile HELAL Yönetim Sistemlerini uygulayıp geliştirerek, bir çok konuda olduğu gibi sektöründe öncülüğünü üstlendiği “Kalite” anlayışında önemli bir adım daha atmıştır. Aynı zamanda TS 4500 belgesine de sahip olan Eriş, TSE standartlarında üretim yapmaktadır.

Avrupa’nın “Üstün Lezzet Ödülü”nü Aldı

Eriş Un perakende sektöründe, Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen “Üstün Lezzet ödülü” ne layık görüldü. International Taste Institute, ilk izlenim, renk, koku kontrolü ve ardından ağızda bıraktığı tat ve bununla birlikte ürünün dokusu dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonrasında Eriş Un, lezzetli ürünler arasındaki yerini aldı. Avrupa’nın 15 aşçılık ve içecek dernekleri tarafından seçilen 120 jüri üyesinin, ürünler üzerinde herhangi bir ambalaj ve işaret olmadan kör tadım bazında değerlendirilmesi ile verilen Üstün Lezzet Ödülü ile markalar kazandıkları yıldızlarla lezzet ve kalite sertifikası almaya hak kazanıyor.